Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και από τους πιο θρυλικούς στην ιστορία του Ολυμπιακού, έφυγε από την ζωή
Ο Κώστας Πολυχρονίου απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Από το 1953, σε ηλικία 17 ετών, έως και το 1968 φόρεσε μόνο τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας. Υπήρξε στέλεχος τόσο της ενδεκάδας που σάρωσε τα πρωταθλήματα την δε
Ως προπονητής διετέλεσε ομοσπονδιακός αρχικά στην Εθνική Ελπίδων, την διετία 1992-94, την οποία μάλιστα οδήγησε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ήταν αυτός που καθιέρωσε σε εκείνη την Εθνική τους νεαρούς τότε Ζαγοράκη, Γεωργάτο, Τσιάρτα, Κωστή, Νταμπίζα, Νικοπολίδη και άλλους. Αμέσως μετά το Μουντιάλ του 1994 διαδέχθηκε τον Αλκέτα Παναγούλια στην Εθνική ανδρών και παρέμεινε έως το 1998, με απολογισμό σε 34 αγώνες, 17 νίκες, 6 ισοπαλίες, 11 ήταν και 56-32 τέρματα. καετία του ΄50, όσο και της θρυλικής εποχής της ομάδας του Μπούκοβι και μάλιστα αρχηγός της.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου ( ΠΕΠΠ ),απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Κώστα Πολυχρονίου που έφυγε από κοντά μας.

3 Ιουνίου, 2018