Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά με τον τίτλο «Αθλητικές Επιστήμες & Σύγχρονο Ποδόσφαιρο» που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στον ιδιαίτερα διακοσμημένο και όμορφο χώρο του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά.

Η ημερίδα που είχε έναρξη από τις 10:30 και με αντίπαλο τις καιρικές συνθήκες, λόγω της αθρόας προσέλευσης ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε μετά τις 6:00 το απόγευμα.

Συντονιστές της ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Κώστας Λαζάρου και οι δύο Αντιπρόεδροι κ. Βασίλης Ιωαννίδης και κ. Θεόφιλος Καλύβας.

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά παραβρέθηκε ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Μαρουλής.
Την εισαγωγή για την έναρξη της ημερίδας έκανε ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Τάκης Φωστηρόπουλος όπου καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και ανέπτυξε ως θέμα το ρόλο του προπονητή στα σωματεία και η συνεργασία Προπονητή – Διαιτητή στη διάρκεια του αγώνα».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής – Βοηθός Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Κώστας Τσάνας ανέλυσε τις τάσεις και τα συμπεράσματα του EURO 2016, αναλύοντας σε γενικές γραμμές τον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού και τα στατιστικά στοιχεία των Εθνικών ομάδων που συμμετείχαν.

Ο αθλητικός ψυχολόγος κ. Γιάννης Ζαρωτής αναφέρθηκε στην επικοινωνία προπονητή και ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες όπου εκκολάπτονται οι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές.
Η «Αξιολόγηση και ο Έλεγχος της Φυσικής Κατάστασης των ποδοσφαιριστών» παρουσιάστηκε από τον κ. Πιέρρο Θωμάκο μέλος του Δ.Σ. – Ειδικός Γραμματέας και ειδικός για τα συγκεκριμένα θέματα δείχνοντας την σημαντικότητα του θέματος για όλες τις κατηγορίες και ηλικιακές ομάδες.

Αναλύοντας τα δρώμενα και παρουσιάζοντας το νέο σήμα του Συνδέσμου ο κ. Δημήτρης Καλύκας μέλος του Δ.Σ. – Ταμίας του συνδέσμου έκλεισε η πρωινή παρουσίαση των θεμάτων.

Στο διάλειμμα που ακολούθησε στον αύλειο του κτιρίου σε συνδυασμό με τον μπουφέ, ο ενθουσιασμός και τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν για τα προαναφερόμενα θέματα ήταν το στίγμα για την εικόνα που παρουσίασε το Α’ μέρος της ημερίδας.
Το ενδιαφέρον των προπονητών επικεντρώθηκε και στο περίπτερο με τα βιβλία και περιοδικά ποδοσφαίρου που είχε στηθεί από τον εκδοτικό οίκο SPORTSBOOK που ήταν και ένας από τους χορηγούς.

Στο Β’ μέρος ο Ομοσπονδιακός Προπονητής – Προπονητής Φ.Κ. της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου κ. Γρηγόρης Μπιζάς αναφέροντας τις βασικές αρχές του περιοδισμού της προπόνησης εμπεριστατωμένα βοήθησε στην κατανόηση ενός πολύπλοκου θέματος.

Την σκυτάλη πήρε ο προπονητής ποδοσφαίρου με μεγάλη εμπειρία σε επαγγελματικές ομάδες της Superleague και Football league κ. Σάββας Παντελίδης αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του συστήματος 1-4-2-3-1.
Η αλληλεπίδραση με το κοινό για την κατανόηση του θέματος «Προετοιμασία Ερασιτεχνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας στην Προπαρασκευαστική Περίοδο» προετοιμάστηκε από τον Προπονητή Ποδοσφαίρου και Τεχνικό Διευθυντή Ακαδημιών Επαγγελματικών Ομάδων κ. Χαράλαμπο Ζελενίτσα αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο το πλάνο της προετοιμασίας της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο κ. Νίκος Δουλάμης Ιατρός – Πιστοποιημένος Διασώστης – Εκπαιδευτής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διευθυντής σπουδών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με την επίδειξη της «Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης» έκανε τους παραβρισκόμενους να αισθάνονται ασφάλεια προσφέροντας έστω μια μικρή βοήθεια που είναι πολύτιμη για την ανθρώπινη ζωή.
Τον επίλογο της ημέρας ανέλαβε ο προπονητής ποδοσφαίρου και ειδικός αναλυτής κ. Γεώργιος Μαρτάκος που παρουσίασε τον πολύτιμο «ρόλο και αρμοδιότητες του Αναλυτή ως μέλος του προπονητικού team» τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που προσφέρει η ανάλυση του αγώνα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. παρέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στους εισηγητές που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά.

Στο μέλλον η καθιέρωση τέτοιων επιμορφωτικών εκδηλώσεων γίνεται υπόσχεση και αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Συνδέσμου που επιθυμεί να το καθιερώσει ως θεσμό.

25 Ιουνίου, 2017