Αντιπροσωπεία της Π.Ε.Π.Π., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα της Ένωσής μας, κ. κ. ΗΛΙΑ ΛΟΓΑΡΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΡΟΚΟ αντίστοιχα, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού συναντήθηκαν, με τον κ. ΖΗΣΗ ΒΡΥΖΑ ,στα γραφεία της ΕΠΟ την 15/12/2016 και συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τους προπονητές.
Η αντιπροσωπία της Π.Ε.Π.Π. πρότεινε στον κ. ΒΡΥΖΑ, να στελεχωθούν κάποιες επιτροπές της ΕΠΟ με εκπροσώπους της Π.Ε.Π.Π., αλλά δυστυχώς η πρόταση δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, γιατί υπήρχε οδηγία της ΟΥΕΦΑ ότι, σε χώρες μέλη της ΟΥΕΦΑ που είναι υπό το σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ (Διοικούσα Επιτροπή), δεν στελεχώνονται οι επιτροπές και τα θέματα επιλύονται από τους υπευθύνους της Διοικούσας Επιτροπής.
Υπήρξε όμως διαβεβαίωση ότι, για θέματα των προπονητών, θα ζητείτε η γνώμη του φορέα των προπονητών…… Είμαστε πανέτοιμοι, σε αναμονή !
Την άλλη μέρα 16/12/2016, η παραπάνω επιτροπή επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού.
Στην συνάντηση παρευρίσκονταν, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ και εκπρόσωποι της Αθλητικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :
Α) Η τελευταία διάταξη Νόμου, που αφορά τους καθηγητές φυσικής αγωγής.
Β) Το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο, που είχε αναρτηθεί προς διαβούλευση.
Γ) Την κατάργηση του παραπάνω Νομοσχεδίου και την ανάρτηση νέου.
Δ) Σχέσεις Πολιτείας ΕΠΟ και Προπονητών Ποδοσφαίρου.
Ε) Οικονομική επιχορήγηση.
Η απόψεις της Π.Ε.Π.Π. σε όλα τα παραπάνω θέματα ήταν εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες και έγιναν αποδεκτές από τους συνομιλητές. Βέβαια θεώρησαν παράλειψη τόσο καιρό που δεν είχαν καλέσει, για συζήτηση τον φορέα των προπονητών και υποσχέθηκαν ότι, θα κάνουν μία συνάντηση με την ΕΠΟ, καθώς και αντιπροσωπεία των γυμναστών, φυσικά παρουσία της Π.Ε.Π.Π., για να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο μας. Επίσης υποσχέθηκαν για οικονομική επιχορήγηση, καθώς και συνάντηση για να ακουσθούν οι απόψεις του φορέα των προπονητών ενόψει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που προτίθεται η Πολιτεία να αναρτήσει για διαβούλευση.

13 Φεβρουαρίου, 2017