Με 25 προπονητές από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, στο ξενοδοχείο ΔΙΟΓΕΝΗΣ της Σύρου, στις 26-27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Ανανέωσης Ταυτοτήτων των Προπονητών για την περίοδο από 01-01-2019 έως 31-12-2021.

Η Σχολή Ανανέωσης Ταυτοτήτων Προπονητών Ποδοσφαίρου Uefa A, Uefa B και Uefa C, διοργανώνεται από την ΕΠΣ Κυκλάδων σε συνεργασία με την ΠΕΠΠ και τον Σύνδεσμο Προπονητών Κυκλάδων και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις Κυκλάδες.

Η πρώτη μέρα της σχολής ξεκίνησε με απονομές , καθώς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών και του Συνδέσμου της Αχαίας κ. Ηλίας Λογαράς, απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηνάιο Φρέρη, όπως και στον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Κάμπαξη, ο οποίος έλαβε τις ευχές όλων για την ονομαστική του εορτή.

Ο κ. Λογαράς, ασπάστηκε πλήρως την άποψη που εξέφρασε νωρίτερα ο κ.Φρέρης, χαρακτηρίζοντας την Ένωση της ΕΠΣ Κυκλάδων, ως εκείνη που διαχειρίζεται το δυσκολότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, ενώ παράλληλα συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης που στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύνδεσμος Προπονητών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, κ. Φρέρης, τόνισε το έργο που γίνεται σε όλους τους τομείς, φέρνοντας ως παράδειγμα τα τμήματα υποδομών, όπου πριν κάποια χρόνια υπήρχαν μόλις 38 τμήματα σε όλες τις κατηγορίες, ενώ σήμερα αριθμούν 102.

Καθηγητής της σχολής είναι ο Μιχάλης Μητροτάσιος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι η ύλη της σχολής των Κυκλάδων είναι ίδια με αυτή που διδάσκεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς υπάρχει ενιαίο πλάνο.

Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν, με την πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου παρουσία του Προέδρου της της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π.) κ. Λογαρά Ηλία.

29 Οκτωβρίου, 2018