Ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο προπονητών ποδοσφαίρου, που πραγματοποιήθηκε 18-19 Μαίου με πολύ μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία.
Η διοργάνωση του εν λόγω σεμιναρίου, ήταν αποκλειστική ευθύνη της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π.).
Ο τόπος του σεμιναρίου, η Αθήνα και συγκεκριμένα το στάδιο ΟΑΚΑ (θεωρητικό κομμάτι) και γήπεδο Ριζούπολης (πρακτικό κομμάτι).
Η Π.Ε.Π.Π., πιστή στις καταστατικές της διατάξεις, έκανε αυτό το εγχείρημα, γιατί πιστεύει ότι, η ενημέρωση του προπονητή ποδοσφαίρου, πρέπει να είναι συνεχής, με θέματα ρεαλιστικά, τα οποία μπορούν να πλουτίσουν τις γνώσεις του προπονητή και όχι μόνο, με αδιαμφισβήτητο σκοπό, την βελτίωση του ποδοσφαίρου, στην χώρα μας.
Τα θέματα του σεμιναρίου, αφορούσαν τακτική (θεωρία και πράξη), βελτίωση φυσικών ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών στο μοντέρνο ποδόσφαιρο (ταχύτητα, ευκινησία κλπ.), ειδικά χαρακτηριστικά παιγνιδιού και μεθοδολογία επιθετικής τακτικής, για ηλικίες 15 – 18 ετών, προετοιμασία παιγνιδιού από πλευράς του αναλυτή προπονητή. Επίσης η θεματολογία του σεμιναρίου περιελάμβανε, θέματα ψυχολογίας «Από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα- μία δυναμική διαδρομή» και ιατρικής «Η συμβολή των απεικονιστικών τεχνικών, στην διάγνωση και θεραπεία των αθλητικών κακώσεων».
Οι ομιλητές ήταν :
1. ΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Προπονητής Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.
2. ΛΕΜΟΝΗΣ ΤΑΚΗΣ Προπονητής UEFA PRO
3. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Προπονητής Π.Α.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
4. ΤΣΙΩΛΗΣ ΣΑΚΗΣ Προπονητής Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
5. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Προπονητής U- 15 της Εθνικής ομάδας- Συντονιστής μικρών Εθνικών ομάδων.
6. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Προπονητής φυσικής κατάστασης Εθνικής Ελπίδων
7. ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (PhD, M.Sc., B.Sc.) Προπονητής UEFA A- Προπονητής φυσικής κατάστασης και εργοφυσιολόγος.
8. ΜΑΡΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ MSc, Επικεφαλής τμήματος ανάλυσης Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
9. ΨΥΧΟΥΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο ΣΕΦΑΑ Αθηνών
10. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Επιστημονικός διευθυντής του διαγνωστικού εργαστηρίου ΚΟΣΜΟΙΑΤΡΙΚΗ και
11. ΝΑΤΣΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, εξειδικευμένη στην μυοσκελετική απεικόνιση.
Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου
Καταπληκτική θεματολογία, εξαιρετικές ομιλίες, υψηλό επίπεδο γνώσεων των ομιλητών, προπονητικός πολιτισμός, με την άψογη συμπεριφορά και ανταλλαγή απόψεων από τους ομιλητές και συμμετέχοντες του σεμιναρίου και τέλος άρτια διοργάνωση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΠΠ ευχαριστεί όλους τους εισηγητές του Σεμιναρίου, τους χορηγούς ,καθώς και όλους τους συναδέλφους που το παρακολούθησαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας.