Η UEFA με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό επίσημα ότι αναβάλει τους τελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ των ανδρών και στο Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών που ήταν προγραμματισμένοι για τον ερχόμενο Μάιο.

Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να έχει κατεβάσει ρολά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξ αρχής δεν υπήρχε καμία πιθανότητα οι τελικοί να διεξαχθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες στα τέλη Μαΐου.

Η UEFA ωστόσο εξακολουθεί να ελπίζει ότι οι τελικοί μπορεί να γίνουν κανονικά στις 27 Ιουνίου και στις 24 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (Τσάμπιονς Λιγκ) και στο Γκντανσκ (Γιουρόπα Λιγκ) αντίστοιχα.

Φυσικά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων και τώρα ξεκινάει η προσπάθεια να εξευρεθεί μια φόρμουλα που θα επιτρέψει στους διαγωνισμούς να ολοκληρωθούν κανονικά.

Μια προφανής δυσκολία είναι ότι οι δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια και τα πρωταθλήματα των χωρών μπορεί να επαναρχίσουν σε διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι γνωστές οι τέσσερις ομάδες των προημιτελικών και απομένουν τέσσερις επαναληπτικοί στη φάση των “16”. Στο Γιουρόπα Λιγκ απομένουν έξι επαναληπτικοί στη φάση φάση των “16” και δύο ζευγάρια που χρωστούν και τις δύο αναμετρήσεις.

24 Μαρτίου, 2020